Skip to content

Na een uitgebreide training op vrijdag en het overslaan op zaterdag van de de kwalificaties, zondag zeer vroeg naar Assen voor 2 races. Voor de eerste race stonden we al meer dan een half uur opgesteld om de baan op te gaan. Op het moment dat we zouden wegrijden, hield een baancommissaris ons tegen en vertelde ons (drie rijders) dat we ons eerst bij de wedstrijdleider moesten melden en niet de baan op mochten. Wij dus enorm boos. Kon dat niet een halfuur daarvoor. Wij hadden volgens hen verzuimd te melden, dat we zonder kwalificatie achteraan zouden starten. Na bezoek en excuses van de wedstrijdleider dus de baan op. Dat betekende dat vriiwel meteen de andere auto’s, die al een ronde hadden afgelegd, achter ons zaten en dat betekekende dus een blauwe vlag en aan de kant gaan. Pascal wist toch nog 9e te worden. Heeft waarschijnlijk van kwaadheid harder op het gaspedaal getrapt.John heeft veel auto’s voorbij zien gaan, omdat hij nog wat meer werk had om op de baan te komen, aangezien hij eigenlijk er niet vanuit ging om nog te gaan rijden en dus zijn complete uitrusting (gordels, balaclava, armbescherming, handschoenen, helm) moest bevestigen/aantrekken. Dus dat schoot niet op en betekende als laatste eindigen.

De 2e race zonder problemen achteraan op de startgrid weg kunnen rijden. Pascal heeft nog wat auto’s kunnen inhalen en werd na een kort bezoek aan een grindbak als 12e afgevlagd. John had niet genoeg benzine (?) aan boord en is als 13e geklasseerd.

Een weekend om te vergeten. Het seizoen hiermee afgesloten met Pascal 147 punten en John met 2 races minder gereden op 85 punten. Dit jaar maar vergeten en op naar het volgende seizoen.

Hierbij een compilatie van race 2 van Pascal: