Skip to content

Biografie van Pascal Laan

Ons Team

Een raceteam van vader en zoon

19-06-1980 Snelste rondetijd: Zandvoort 2:05.965

Pascal Laan

19-06-1980
Snelste rondetijd: Zandvoort 2:05.965
24-04-1945 Snelste rondetijd: Zandvoort 2:09.995

John Laan

24-04-1945
Snelste rondetijd: Zandvoort 2:09.995

Biografie van Pascal

 • Jaren 80

  Hoe het allemaal is begonnen

  Hoe het allemaal is begonnen

  Ik was als klein jongetje altijd al bezig met alles wat met auto’s te maken had. Het begon met kleine modelauto’s, maar het groeide verder.

  Ik kan me nog goed herinneren dat ik mijn eerste op afstand bestuurbare auto kreeg. Daar heb ik me werkelijk altijd mee vermaakt. Ik werd ouder en kreeg een computer waar ik altijd racegames op speelde, dat vond ik erg leuk. Kortom ik ben opgegroeid met alles wat met racewagens en het racen te maken had.

 • 16 jaar

  Indoor-karten

  Indoor-karten

  Toen ik een jaar of 16 was ging ik indoor-karten, elke maand in clubverband. Ik mocht eigenlijk niet eens meedoen, maar er was geen club voor onder de 18. Bij hoge uitzondering mocht ik meedoen. In het begin reed ik nog niet mee aan de top, maar mijn tijden werden beter en geleidelijk aan eindigde ik meer bovenaan. Natuurlijk werd niet altijd eerste, het nadeel van aan kop rijden is dat je er, naast verdedigen, niks van leert. Je moet namelijk ook leren inhalen. Daar verzon ik wel diverse mogelijkheden voor, een van de voornaamste dingen was toch wel het onder druk een fout laten maken van je tegenstander, wat gaf dat toch altijd voldoening.

 • Jaar?

  Outdoorkarten

  Outdoorkarten

  Echter op een gegeven moment wil je meer, dus ging ik voor het wat grotere werk, namelijk het outdoorkarten. Dit was toch echt andere koek. Het ging veel sneller en je had er ook veel meer kracht voor nodig. Ik besloot om naar de sportschool te gaan voor wat meer krachttraining en uithoudingsvermogen van mijn spieren, dat hielp erg goed. Dit heb ik 2 jaar gedaan totdat men besloot de kartbaan in Amsterdam te sluiten, dat was echt balen.

 • 1999

  Porsche

  Porsche

  Dan ga je opzoek naar wat anders. Mijn pa en ik hadden 2 Porsches thuis voor op de straat, daar reden we ook regelmatig mee op het circuit. Ik had er eigenlijk nog niet bij nagedacht om met zoiets te gaan racen. Naar mijn idee waren Porsche onderdelen erg duur, wel had ik aan de Volvo 360 cup gedacht. Dit is een goedkope cup om mee te beginnen, maar daar wordt altijd wel veel stuk gereden en dat is niet mijn stijl. Ik ben meer van het elkaar laten leven op de baan en samen een leuke tijd beleven, maar dat neemt niet weg, dat ik echt wel vooraan wil rijden, dat kan echter op meerdere manieren.

 • na 1999

  944

  944

  Toen stuitte ik op de 944 basiccup, een redelijk betaalbare racecup, waar niet veel modificatie is toegestaan. In 2008 kon ik een race 944 met kenteken kopen. In het begin ging ik daar veel vrij mee rijden op het circuit van Zandvoort en Assen, om ervaring op te doen. Anderhalf jaar later begon ik met racen en dat vond ik meteen erg leuk. Natuurlijk reed ik niet meteen vooraan, sterker nog, ik reed in het middenveld, maar ik leerde er veel van. Het jaar daarop won ik zelfs mijn eerste race, dit was afgelopen mei. Het idee achter JPL-Racing bestond al langer, maar is dan nu echt definitief ingevoerd. Ik rijd samen met mijn pa in dit team en we zullen leuke races met elkaar rijden.

 • 2022